Младо семейство банкери се обърна към екипа на Каза Арт Интериор за обзавеждане на новия им дом, сгушен в полите на Витоша. Откриват ни в интернет и очаровани от нашите артистични винтидж колекции, желаят да проектираме мебели, които да допълнят съществуващия интериор.

Посещаваме домакините на място, за да се вдъхновим от атмосферата в къщата– масивни дъбови подове, естествени каменни облицовки, декоративни мазилки в топли цветове и сиви нюанси, дървени греди по таваните, а съществуващите кухненски мебели са в рустикален стил.

За входното пространство проектираме мебели от масивна дъбова дървесина с рустикален фладер и състарено желязо. Композицията от високи шкафове за обувки, конзола и огледало с широка рамка над нея съобразяваме с размерите на коридора и съществуващото отоплително тяло.

Влизаме в трапезарията. Там разполагаме маса Геометрия с внушителни размери, изработена от масивен, рустикален дъб. Около нея подреждаме 10 стола Дионис с мека едноцветна тапицерия в тон с нюансите на каменната облицовка.

Дъбов скрин с метални рамки заема своето важно място в комбинация с голям телевизор.  Обръщаме специално внимание на дизайнерските акценти -  винтидж дръжки от желязо.

Дневното пространство е разделено от трапезарията на две зони. В подчертания с подиум дневен кът отляво разполагаме удобен диван Бостън с екстра големи размери за повече комфорт.

Тапицериите са в сиво и крем. Открояват се декоративните възглавнички с уникална пачуърк дамаска от специално подбрани тъкани и цветове. 

Пред дивана своето място заема емблематичната ни ниска маса АРТВИНТИДЖ във вариант с дъбови крака. На стената зад дивана подреждаме раздвижена композиция от дъбови кубични модули за книги и ценни сувенири от далечни пътувания.

Другият кът е между трапезарията и кухнята. Там е мястото за задушевни разговори на по чаша вино в приятелска компания. 

Два фотьойла ЛЕГЕНДА от вековни дъбови греди с тапицерия пачуърк уникат в комбинация с малка маса Легенда ни канят неустоимо да споделим вълшебния домашен уют.

Качваме се на втория етаж, където е разположена спалнята. Царствено голямо легло, нощни шкафчета, тоалетка и работен кът от мебелната ни колекция Антични мигове в бяло състарено и злато се открояват на златистокафявите стени и перлен таван. Кръглият елемент на тавана интерпретираме в завесите. Усещането е за античен разкош!

По желание на собственика специално изработваме барстолчета от вековни дъбови греди пред каменния бар на съществуващата кухня в рустикален стил. 

Завършваме с усмивка и този проект, защото знаем, че сме вложили цялото си желание и творческа енергия да внесем с нашите неповторими мебели топлина и уют в този красив дом!

Снимки Здравко Йончев

Мебели от масив, интериорен дизайн, мебели от дъб, дъбови мебели, еко мебели, мебели с метал, винтидж мебели, мебели от старо дърво, интериорен дизайн, дизайн на къща, интериор, проектиране, 

Търсите идеи за Вашето жилище? Ние сме насреща! Изпратете ни запитване.

close Количка
close Количка

New Account Register

Вече имате акаунт?
Вход Или Забравена парола