Рок и барок в Алпите

РОК И БАРОК В АЛПИТЕ 03.02.2015г.

Заинтригувани от мебелите, които създаваме, с нас се свързаха двама българи собственици на сладкарница в центъра на алпийското пищно селище Гармиш Партенкирхен – известен олимпийски ски курорт в Германия. Предстоеше им основен ремонт и обзавеждане на заведението, като имаха желание да го превърнат в елегантен, уютен ресторант, който вечер да работи като рок-клуб. Амбицията им беше да създадат любимо място с неповторима атмосфера за срещи и забавления на туристи и местни жители.

Заведението с щастливото име "Хепи Гармиш" отвори врати за своите посетители на 24 Декември 2015г.

Garmish_Casaart

 

Въодушевени от смелата им инициатива, предложихме на собствениците да им помогнем, като се заемем не само с обзавеждането, но и с цялостно проектиране на интериора на новото заведение с щастливото име „Хепи Гармиш“. Те не бяха мислили в тази посока, но решиха да ни се доверят. Още в началото на срещата ни, нахвърляхме идеи за разпределение на обзавеждането. Уточнихме цветове, материали, осветление на помещението, текстилната концепция, както и моделите на масите и столовете, шкафовете и барплота.

Истинско предизвикателство беше за нас да работим по този проект, тъй като комуникацията със собствениците се осъществяваше само от дистанция. Разполагахме единствено с няколко снимки и груби планове на съществуващото положение.

Преди
Garmish_prediGarmish_GermaniqGarmish_Alpite

Разработихме няколко варианта. Съборихме няколко стени. Проектите бяха илюстрирани с визуализации, които значително улесниха избора на цветове и материали. Съчетахме маси ПОЕЗИЯ със столове ПОЕЗИЯ-БАРОК с цветна тапицерия в стил пачуърк. В средата на залата, до свободностоящата колона, обособихме две групи маси ДИОНИС със столове и пейки ЕЛИЗА към тях.

Визуализациите, които изготвихме в процеса на работа, които помогнаха на собствениците да усетят идеята
Garmish_vizualizaciq2 27 09 14111

Барът – най-магнетичното място във всяко заведение превърнахме в цветен оазис . Още в самото начало харесахме идеята над бара да има светещ таван с принтирано изображение. Крайният резултат е наистина впечатляващ – експлозия от цветове и образи на световни джаз поп и рок идоли грабва всички погледи, като така акцентира на най-важното място в залата.

Ефектния бар с естествена дървесина и скрито осветление

Garmish_bar

Самият бар е облечен с масивни дървени плоскости от иглолистна дървесина в тъмен байц. Фладерът е допълнително подчертан. Повърхностите са омаслени с биомасло, което им придава натурален вид. Стените около бара са облицовани в камък, който прави още по-ефектна визията на подредените бутилки с питиета и чаши по стъклените рафтове, осветени от скрито лед осветление.

Светещ таван с принтирано изображение – експлозия от цветове и образи на световни джаз поп и рок идоли

 DSC4856PS

Поглеждаме към външните стени с характерните за интериора и екстериора на заведението съществуващи арковидни прозорци. Една от тях е облечена отново в камък по желание на собствениците. Подпрозоречните первази са превърнати в пейки, отрупани с възглавници за по-голям комфорт. Подът е с настилка, напомняща камък. Запазена е голяма част от съществуващия окачен ламелен таван, както и вградените в него осветителни тела. За акцент добавихме по една лампа от месинг АРТВИНТИДЖ над всяка от масите ДИОНИС.

Поглед към залата с маси ДИОНИС и артистичните лампи АРТ ВИНТИДЖ

 DSC4872PS

Отличният краен резултат до голяма степен се дължи и на перфектната работа на нашия майстор, който изпратихме да осъществи монтажа на мебелите. През цялото време, докато течеше монтажът, се вълнувахме дали сложната конструкция на бара ще пасне на предвидените за нея места, тъй като при проектирането разчитахме само на размери, снети от собственика. Поради голямото разстояние и кратките срокове, нямаше никаква възможност за корекции в нашата фабрика. 

За щастие всичко мина успешно, благодарение на усилията и професионализма на целия ни екип. Като оценка за работата ни получихме специални поздравления от г-н Гарванов – единият от собствениците, който следеше и контролираше през цялото време ремонтните дейности. След като завърши монтажа, нашият майстор се отправи към следващия ни обект в Швейцария, отново собственост на българин, където трябваше да вземе размери за проект и изработка на кухня.

Преди                                                                                                                След

09PS2

Happy_Garmish

 

Резултатът от няколко месечната ни работа видяхме наскоро, когато собствениците ни изпратиха снимки. Ние от екипът на Каза Арт сме щастливи, че успешно осъществихме този вълнуващ проект съвместно със съдържателите на това единствено по рода си заведение, което отвори врати навръх Нова година!

Преди                                                                                                                След 

012PS

 DSC4872PS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако ви се отдаде случай, непременно посетете това райско място и споделете с нас впечатленията си! Заведение Хепи Гармиш се намира на Моренплац 8 в Гармиш Партенкирхен, Германия. Желаем успешен бизнес и много нови гости на нашите приятели от Хепи Гармиш.

Заведение "Хепи Гармиш"

4PS07

 

Още вълнуващи статии от рубриката "На гости" можете да прочетете ТУК.

Ако пък Ви предстои ремонт или обзавеждане, не се колебайте да се свържете с нас, за да превърнем заедно дома, заведението или офиса Ви в любимо място за живеене, забавление и работа! Всички мебели на Каза Арт Интериор можете да разгледате на сайта на Каза Арт Интериор casaart.bg или в едноименния шоурум на Каза Арт Интериор, артхотел Каза Арт – www.arthotel.bg. в Орешак, до Троянския манастир. Поради големия интерес към мебелите от Каза Арт е желателно да направите предварителна уговорка.

Лице за контакт: Интериорен консултант Биляна Милушева - Дизайн и Продажби. Тел.: 0879 926 758 . Понеделник - Неделя /10.00 - 20.00 часа/ Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Биляна, Пламен и екипът на Каза Арт Интериор

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация