Новият Арт Облик на Търговски комплекс Жабките в Стара Загора

От месец декември 2018-та г. култовият за Стара Загора магазин "Жабките" отвори врати с чисто нова визия, върху която екипът на CASA ART имаше удоволствието да работи с обичайните вдъхновение и ентусиазъм! Проектът беше предизивикателен, но удовлетворението от крайния резултат и изключително доволният клиент говорят за успешна реализация на смелите CASA ART идеи в екстериора и интериора.

 

Shtastliv klient

 

Основателката и мениджърка на "Жабките" - Магдалена Танева, посрещна топло Биляна Милушева - дизайнер и създател на марката CASA ART, след успешно финализирания проект, който макар и предизвикателен, донесе много удовлетворение и на двете страни - както като съвместната работа, така и като краен резултат!

 

 

Branimira i Biliana

 

Архитект Бранимира Славова и дизайнер Биляна Милушева прегръщат колоната Еко Арт, изработена от художника Пламен Петров! Двете дами се потопиха изцяло в проекта и дадоха всичко от себе си за постигането на топла, цветна, приветлива и отличима визия на магазина!

 

 

cveten tavan v stil CASA ART

 

Кръговете са елемент, застъпен в дизайнерската концепция на CASA ART. Визията на тавана и осветлението носят характерния за CASA ART почерк.

 

 

kasa Jabkite

 

Еко арт касите кореспондират с колоните...

 

 

Kolona Jabkite

 

Природни форми и натурални текстури внасят уют и топлина...

 

 

shkafche Jabkite

 

Хармоничните цветовете и балансирано раздвижени форми създават настроение не само за клиентите на преобразените "Жабки", а и на всички, работещи там!

 

 

kragli shtandove za hliab

 

Алкохолният кът заслужава своя артистичен и раздвижен под...

Изключително предизвикателство за интериорните вълшебници от CASA ART беше интегрирането на обща линия в кътове със съвсем различно предназначение...

 

 

shtand za dgustacii v alkoholen kyt

 

Вдъхновена от формата на плочките в пода, Бранимира сътвори впечатляващ щанд за дегустации!

 

 

drajka na shkafche

postaviane na logo Jabkite

 

Вниманието към детайла! Малките неща, които създават голямо впечатление!

 

 

fasada Jabkite

 

Екипът на CASA ART работи усилено и върху фасадата на магазина. 

 

 

stalbishte Jabkite

 

Оригинална и истински отличима визия още от входната врата!

 

 

shtastliv klient

 

Обичаме да правим клиентите си щастливи!

 

 

stena plochki

 

Добре дошли в най-пъстрия и приветлив магазин в Стара Загора!

 

 

Ето и повече за историята на създаването

Вече можем да се гордеем с успешната реализация на първия ни интериорен и екстериорен проект на супермаркет и кулинарен магазин! Собствениците на емблематичния търговски комплекс "Жабките" Магдалена Танева и синовете ѝ Георги Танев и Румен Танев от Стара Загора ни гласуваха огромно доверие, като възложиха на нас да измислим цялостната вътрешна и външна визия на двата магазина под един покрив. Те вече имат мебели от нас в домовете си и пожелаха да пресъздадат този цветен, натурален уют и на мястото, където работят денонощно заедно с многобройните си служители.
Стартирахме проекта с хиляди неизвестни, защото сградата беше в процес на мащабно разширение и реконструкция. Трябваше да се уточняват оборудването за двата магазина като видове, брой и размери на витрини и стелажи, вентилационните системи. Проведохме важни срещи заедно със специалистите и изпълнителите в тези области, коментирахме няколко варианта на функционално зониране и групиране на стотиците артикули за продажба. До последно възникваха промени, с които трябваше да се съобразим. При обзавеждане на магазини дизайнът следва функцията – ето защо най-важното е да се фиксират местата на витрини и стелажи и тогава да се премине към дизайна на стени подове, тавани и мебели. След като избистрихме концепцията за настилките спрямо отделните зони, отделихме цял ден в Стара Загора за техния избор. Смело съчетахме няколко различни по форма и десен вида плочки. Цветовете за стените и таваните селектирахме внимателно спрямо зоните основни продукти.

жабките плодове

 

СУПЕРМАРКЕТ ЖАБКИТЕ
За входното пространство на Супермаркет Жабките избрахме гранитогрес като паваж, създаващ усещане за площадно пространство. Там централно разположихме малък островен щанд тип сергия за зеленчуци – оригинална идея и бутиково изпълнение от натурално дърво в два контрастни цвята. Специално място предвидихме за стария кантар с железни тежести, който собственичката открила след дълго търсене. Съществуващата зона за грил подчертахме не само с топлата керемидено червена стена, но и с дървените елементи и надпис около прозореца. Над щандовете проектирахме красиви декоративни кръгове, които осветяват пространството и придават чар на входното пространство.

 

алкохолни напитки и вино Жабките

 

Другата зона, на която отделихме много внимание, е зоната за алкохолни напитки и вино.


Богатството от вкусове и високи градуси интерпретирахме в „разливащите се“ пъстри шестостенни плочки по пода в комбинация с винения цвят на стените и тъмнозеления корпоративен цвят на тавана. Рафтовете изпълнихме от липа и дъб в натурални цветове. Осветихме ги с вградено лед осветление. Четири ефектни мобилни шестоъгълни маси изпълняват роля на презентационен бар. Винтидж осветителни тела маркират островната композиция.

 

В съседство на зоната за алкохол разположихме два основни къта – на хляба и месото.

хляб и месо жабките

 

Истинско предизвикателство беше да съчетаем зоните така, че всяка да запази характера си и същевременно да хармонира с другите. Концепцията за кръглите форми е изразена и тук – цилиндрични осветителни тела, рафтове, отвори.

Лента от декорни плочки по пода и стените едновременно отделя и маркира зоните на хляба и месото. Лицето на витрината за месо облицовахме с впечатляващо пано от дървесни сърцевини, изработено лично от художника Пламен Петров.

 

Зоната за насипни кафе, ядки и сладки разположихме отляво на зоната за алкохол около една от трите свободностоящи колони. Силното присъствие на натуралната дървесина в шоколадови нюанси подсилва сладките вкусове с аромат на кафе.

 дизайн на магазин, дизайнерски проект, интериорен дизайн на магазин, хранителен магазин, шарен магазин, шарени плочки 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация