Арт хотел § Ресторант-галерия CASA ART - изкуството на автентичната архитектура и позитивния интериорен дизайн

 

Хотел-ресторант Каза Арт е рожба на Пламен Петров - художник и мебелен производител  и Биляна Милушева – галерист и интериорен консултант.

В едно от най-привлекателните и колоритни кътчета в Троянския балкан - с. Орешак, двамата творци създават уникална архитектура и дизайн - нестандартен и артистичен хотел със седем стаи, четири студиа, три апартамента, малък спа кът, лоби бар и ресторант.

casa art hotel restaurant

Мястото отваря врати за усмихнатите си гости през 2011 год. и бързо се превръща в свеж извор на цветно и нестихващо творческо вдъхновение сред красивия, наситен с история пейзаж.

Архитектурата нa хотел-ресторант Каза Арт е вдъхновена от колоритната българска възрожденска архитектура с характерните за нея каменни стени и раздвижени покриви. Съоснователите - Биляна и Пламен, използват материали, събирани от стари български къщи - каменни плочи за покривите, камъни и тухли за стените и камините в хотела. Двамата експериментатори пренасят в настоящето материали и елементи с дълбока историческа стойност, събрали носталгични спомени oт миналото, комбинирайки ги с модерни материали, смели цветове и артистичен дизайн.

casa art hotel restaurant 2

Смелите решения в цветовете на фасадите на бутиков хотел Каза Арт първоначално шокират архитекта и всички приятели и познати на Биляна и Пламен. Двамата се спират на четирите най-любими цвята на художника Пламен Петров – жълто, оранжево, синьо и зелено.

По-късно те се утвърждават като корпоративни цветове на марката CASA ART. Намират се в логото, в бордовете на пода, в колажите на колоните, в комините, във витража на портата, в пачуърка на диваните в лоби бара, в столовете в ресторанта и в рисуваните чаши и чинии, както и в осветителните тела.

Lobby

Концепцията на стаите в бутиков хотел Каза Арт се базира на теми, вдъхновени от допира с природата, и индивидуално представени във всяко едно от помещенията. С многообещаващи имена като – Еко Арт, Етноромантика или Палитра, Биляна и Пламен се стремят да създават пространства с дълбока eмоционална дълбочина и артистично послание.

Casa Art Стая Медитация

ЛЕГЕНДА ДНЕВНА

Палитра

Биляна и Пламен проектират индивидуално стаите, лоби бара и ресторанта на бутиков хотел CASA ART с огромно желание и любов към всеки детайл. Различните помещения се изпълват с живот с помощта на подходящи за съответната тема мебели, осветление, цветове, текстури и аксесоари.

fireplace lobby casa art

Разрезите между баните и стаите в хотел Каза Арт допускат дневна светлина в помещението на банята и подчертават естествената му връзка с пространството на стаята. От дизайнерска гледна точка стаята и банята представляват една обща сцена, на която се разиграва съответната тема.

ПОЕЗИЯ

IMGP4293

Таваните на стаите следват формата на покривите, а подът на всяка стая е дървен....

Casa Art Bedroom 7383

Вътрешният интериор на ресторант CASA ART е отличим и незабравим! Тук всички столове и маси са различни и едновременно с това се допълват перфектно! Въздействащи и пъстри картини красят стените, романтично запалени свещи горят по масите... Мястото постоянно се променя и непрекъснато ви изненадва с новa, все по-предизвикателна и провокираща въображението визия!

SANN6851 copy

ресторанр

Хотелът разполага със стая за детски игри, където могат да се видят уникалните детски мебели на марката CASA ART Interior.

детски кът 2

Летният бар до басейна е истинско пъстро и цветно бижу, което носи много свежест и приятни мигове на релакс през лятото.

terasa casaart6

DSC 9746

Външният детски кът, сепаретата на терасата, пъстрите шатри и шезлонги, китната градина, осеяна с цветя, скулптури и оригинални градински декорации е истинско вдъхновение и наслада за сетивата!

 

SANN6216

 

baldahin

 

Тъй като хотел-ресторантът е и шоурум за артистични мебели и нестандартни интериорни решения, то той еволюира и променя облика си постоянно под въздействието на творческо вдъхновение и стремеж към създаване на повече уют и атмосфера за всички.

Arhitektur Interior 05

 

Заповядайте в Арт хотел § Ресторант-галерия CASA ART и се насладете на вълшебен комфорт и магични моменти в полите на Троянския Балкан! 

 

ПРЕЗИДЕНТ 2015

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация