Морска лекота

 

Морска Лекота! Такова чувство изпитва човек, когато прекрачи прага на къщата на симпатичното семейство Иванови. Замислена първоначално като място за прекарване на уикенди, къщата се превръща в постоянен дом за двамата любители на морето, риболова и прекрасните морски пейзажи. Построена директно на едно романтично, малко заливче на южното ни Черноморие, къщата пленява с високите си тавани, преливащите едно в друго пространства- всички те с невероятна гледка към морето. Безкрайната светлина и нежната игра на цветове в интериора засилват и подчертават прекрасната атмосфера на лекота и безгрижие. 

Мебелите на Каза Арт се интегрират във въздушния интериор и придават нотка на индивидуалност и артистизъм.

 

ТРАПЕЗАРИЯ

Трапезарията е разположена пред големия прозорец с директен изглед към морето. Дизайнът на мебелите за трапезария в стил винтидж на Каза Арт се вписва хармонично в ефирно-нежната обстановка и кани на дълги вечери с чаша вино и кулинарни деликатеси, приготвени от собственичката.

Трапезарията е разположена пред големия прозорец с директен изглед към морето. Дизайнът на мебелите за трапезария в стил винтидж на Каза Арт се вписва хармонично в ефирно-нежната обстановка и кани на дълги вечери с чаша вино и кулинарни деликатеси, приготвени от собственичката.

Кресло Артур се отличава с аристократичното си излъчване. Заоблените форми на гърба и подлакътниците подсигуряват изключително удобство. Немската тапицерия с носталгични печати е изработена от 100% естествен памук. Креслото пленява с нежна мекота и перфектна изработка на детайлите – истински шедьовър на занаятчийското умение и любовта към детайла на мебелите от Каза Арт Интериор от Орешак, до Троянски манастир.

Шкаф за вино Дионис, Бюфет Артемида и ТВ скрин Дионис – мебели за трапезария, аранжирани по дългата стена.

Винена култура за ценители! Елегантния винен шкаф Дионис е една истинска наслада за любителите на божествената напитка с неговите рафтове за показ на избрани селекции, с каналите за подредба на красиви чаши, с интегрирания поднос и горните кошници за съхранение на ядки, сушени плодве и други деликатеси. Дългото чекмедже, тапицирано в дамаската на креслото Артур, с дръжка от въже е предвидено за съхранение на салфетки, отварачка за вино. Интегрирания решетъчен поднос по средата позволява  много бързо да се изнесе на терасата или на дневната любимото вино, чашите и другите аксесоари за вино.

Бюфетът от масивно дърво Артемида е приказно носталгичен, невероятно богат на форми и материали и с малките си закачливи чекмедженца и кошници изключително функционален и практичен. Дамаската на креслата Артур като препратка и обобшаващ знак е интегрирана в долния ред чекмеджета на бюфета. Това е един уникален ефект и нов специалитет в дизайн развитието на мебелите на Каза Арт от колекциите Артемида и Дионис.

Скрин Дионис с праволинейния си дизайн, играта на материалите и с функцията си на ТВ мебел, обединява трапезария, кухня и дневна в едно. Освен за аражиране на аксесоари, средният отворен рафт може да се използва като етажерка за книги, списания, семейни албуми и стоящи рамки за снимки.

Колекцията Дионис представлява една симбиоза от модерни форми с вплетени структурирани елементи от истинско дърво, дръжки от въжета, месинг и ковано желязо и интегрирани текстили за по-уютно излъчване.

 

КУХНЯ

ДИЗАЙН 
Кухнята на сем. Иванови е проектирана така, че да се впише в интериора, същевременно да осигури   максимално удобство и  най-вече да устоява на суровите климатични условия на брега на морето. Благодарение на многогодишния си опит и познания екипът на Каза Арт умело преодолява опасността от изкривяване на вратичките и деформиране на челата на чекмеджетата. Декоративните дървени решетки на вратичките не само разрешават климатичните предизвикателства, но и придават осезаема лекота и фееричност на цялата кухня. Артистизмът и уникалността  като отличителни черти на кухните на Каза Арт, тук отново са постигнати с перфектния подбор на различните цветове и обработка на финиша - бяло състарено, антично сиво и изваден фладер в кафяво-сива гама като контраст. Ъглите на вратичките и чекмеджетата са протрити, така че да се вижда естественото дърво, което придава един истински, неподправен усет в цялата кухня. Индивидуално създадените нюанси се вписват в цветовата гама на целия интериор и останали мебели и са част от специалния сервиз (обслужване), който Каза Арт предлага за клиентите си.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Просторната четириъглова кухня е удобна със своя голям работен плот от гранит. Глухите пространства са усвоени оптимално с ъглови въртящи кошници. Мивката е разположена под прозореца, което осигурява  достатъчно дневна светлина и изглед към зеленчуковата градина на домакинята. На еднакво ниво с долните шкафове е обособен остров с удобни вратички, който маркира кухнеската част и обединява кухнята с дневната и трапезарията. Двата стола са индивидуално изработени и са любимото място на децата на собственците, докато мама проготвя вкусни ястия. Механизмите са с удобно пълно изтегляне и плавно прибиране. Шкафчетата и чекмеджетата на кухята са внимателно и детайлно проектирани според специфичните нужди на собствениците.

ДНЕВНА

В дневната са разположени два емблематични пачуърк триместни дивани Каза Арт в пъстри, освежаващи цветове. Артистичните дивани внасят акцент в пространството и с дървените си конструкции в състарено бяло с протрити ефекти по ръбовете, кореспондират на останалите винтидж мебели. Практични, удобни и вечни са диваните от масивно дърво със свалящи се тапицерии. Универсални както за вътрешен, така и за външен интериор, диваните Каза Арт са прекрасен избор за дневната , която прелива плавно към външната тераса на къщата. Двата дивана предоставят възможност за лесно преаранжиране на дневната.  

 

КОРИДОР

В просторния коридор гостите посреща забележителното портманто Дионис . Дизайнът е различен – освежаващ. Отличава се с раздвижени форми, различни цветове, разчупени обеми. Портмантото е удобно и функтионално със своите сектори за палта, обувки, с външните си закачалки и големите огледала. Светлия цвят на корпусите, решетъчните врати и кошниците за дребни аксесоари и предмети придават типичната лекота и елегантност, характерни за морската къща.

 

СПАЛНЯ ЗА ГОСТИ

Спалнята за гости с директен достъп до терасата и уникален изглед към морето е изпълнена в изчистен кубичен дизайн. В гардероба, тоалетката, нощните шкафчета и ТВ шкафа от серия Сан Тропе са композирани два цвята – елегантно сиво-бежово и топло шоколадово кафяво, което кореспондира с плочките, имитиращи орехов паркет.

 

Леглото Диего е тапицирано с екокожа в цвят екрю.

 

СПАЛНЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ - МИС МЕРИЛИН

Спалнята на родителите е един оазис за почивка, релакс, любов и хармония. Цветовете на стените са загадъчни и екстравагантни -нежно сребристо и зареждащо виолетово на стената към таблата.

Леглото МИС МЕРИЛИН е разположено с директен поглед към морето. Дизайнът на таблата на леглото е артистичен със своята композиция от тапицирани правоъгълници и квадрати, в пасваща към интериора гама.

В таблата от масивно дърво са вградени две рафтчета, които изпълняват функцията на нощни шкафчета. В стаята на любовта неотменно присъства като реплика на Климт - Целувката .

Тоалетката МИС МЕРИЛИН, в изчистени кубични форми е лишена от стандартните чекмеджета. За различните дамски аксесоари и бижута екипът на Каза Арт проектира тоалетката с подвижни кошници, за оптимално използване на пространството и за да могат кошниците да се изваждат и да се пренасят свободно до банята или другаде.

 

СПАЛНЯТА на ДЪЩЕРЯТА - МАДАМ БИЖУ

Спалнята на дъщерята е истинско бижу в цялата къща със своите нестандартни мебели в ярки цветове и апликации от кожи и керамични дръжки.
Таблата на леглото МАДАМ БИЖУ е от масивно дърво в антично бяло, композирано в правоъгълници и квадрати от екокожа. 

Екипът на Каза Арт подбра цветовете, пасващи на керамичните дръжки на мебелите - в съзвучие с цялостния интериорен дизайн на стаята.

В таблите на тоалетката МАДАМ БИЖУ са интегрирани екокожите в свежи цветове. Чекмеджетата са с плавно изтегляне и затваряне. Керамичните дръжки развселяват и обогатяват дизайна на тоалетката.

ТВ-скрина МАДАМ БИЖУ е различен със своите раздвижени чекмеджета и вратички и предоставя достатъчно място съхранение на бельо, чорапи, потничета, тениски, шалове и колани.
В дъното на стаята е оформен уютен кът за неочаквани гости или за осамотяване с любима книга в ръка. Двете елегантни кресла Нова Визия се отличават с индивидуално разработената от Каза Арт тапицерия от различни ленти. Конструкцията и краката на креслото Нова Визия са от истински масивен орех.

Кръглата холна масичка от орех БИОЛУКС внася контраст към останалите кубични мебели и представлява едно истинско бижу с натуралната красота на фладера на ореховото дърво. Омаслената повърхност на холната масичка БИОЛУКС на Каза Арт засилва автентичното излъчване и подчертава красотата на една от най-ценните широколистни европейски дървесини.

 

СПАЛНЯТА НА СИНА - МОРСКИ ИМПРЕСИИ

Морето e чувство, морето е усещане, морето е сила и свобода. Мебелите МОРСКИ ИМПРЕСИИ, представени в стаята на момчето символизират по най -убедителен начин атмосферата на морската къща.

 

Морските импресии се опитахме да постигнем с морското синьо на корпусите, с мидите и конопените материали, които вградихме в мебелите от тази вълнуваща интериорна колекция.

Било то като единична мебел, било то в комбинация с други модели, или като цялостно обзавеждане -  мебелите от тема Морски импресии винаги създават слънчеви, положителни емоции в спалня, дневна или коридор.

Всички мебели на Каза Арт Интериор можете да разгледате в едноименния шоурум на Каза Арт Интериор, артхотел Каза Арт – www.arthotel.bg. в Орешак, до Троянския манастир. Поради големия интерес към мебелите от Каза Арт е желателно да направите предварителна уговорка. Лице за контакт: Интериорен консултант Биляна Милушева - Дизайн и Продажби. Тел.: 0879 926 758 . Понеделник - Неделя /10.00 - 20.00 часа/ Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Български мебели, бяла кухня, винтидж кухня, морски мебели, синя спалня, тапицирано легло, табла от плат, арт мебели, дизайнерски мебели, шкаф за вино, дървена маса, удобно кресло, мебели по проект, орешак 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация