Артистични фантазии - колаж от цветни емоции в кухнята и трапезарията

Артистични фантазии
Колаж от цветни емоции в кухнята и трапезарията

28 юли 2014 г.
KUHNIA-KOLORITA

Запленени от колоритния стил на КАЗА АРТ, младо семейство от Шумен се обърна към екипа ни с желание да предложим цялостно интериорно решение с мебели за кухня и трапезария, обединени в едно.
Предизвикателството пред нас беше голямо, защото клиентите искаха да съчетаем детайли от различни наши мебелни колекции в една композиция.  
    
КУХНЯ КОЛОРИТА


За да постигнем максимална функционалност и необичаен визуален ефект, проектирахме Г-образна кухня с остров. Позволи ни го сравнително голямото пространство с което разполагахме.

 obzavejdane-za-kuhnia
      За основен цвят избрахме бяло състарено. Съчетахме го с масивен бук, който използвахме за плот и завършващ корниз. За гръб на кухнята подходихме нестандартно и избрахме дървена облицовка от бял бор с изваден фладер в тъмен байц в контраст със светлите цветове на пода и кухнята. На плота на острова предвидихме керамични котлони в бяло, а над тях -свободно стоящ абсорбатор. Хладилникът е за вграждане. Мивката е голяма и удобна за измиване на тави и тенджери, а смесителят е с душ.
IMG 8623-Copy1

  Безспорно най-интересните елементи в кухнята са вратичките и чекмеджетата, които са истински произведения на изкуството.
 При едни е използвана техниката на  колажа, за да се съчетаят елементи от естествени материални – дърво и текстил, обработени по специална технология лично от художника Пламен Петров.
Други са изцяло тапицирани с висококачествен текстил. Интересен е самият десен на дамаската, който представлява щампа на колаж от рисувани пощенски картички с идилични селски пейзажи, домашни животни, цветя и плодове, придаващи изключителен колорит на цялото помещение.
Друг акцент са вратите с матирано стъкло, които са ръчно рисувани от наш дизайнер. Дръжките от ковано желязо и керамика допълват хармонично композицията от цветове.
IMG 8635

Двойката врати, разположени над мивката, отново са нарисувани – този път са изобразени пейзажи, тематично наподобяващи сюжетите от тапицерията. Всички тези акценти, съчетани с цветните керамични дръжки се експонират чудесно на фона на бялата кухня.
kuhnia-s-risuvani-vrati

Кухненският остров е функционално съчетание от квадратни и триъгълни ниши за вино, цветно тапицирани чекмеджета с весели керамични дръжки, романтични дървени кошници и шкафчета за съхранение на по-обемни съдове.

kuhnia-s-shkaf-za-vino

kuhnia-s-keramichni-drajki

ТРАПЕЗАРИЯ
В трапезарния кът феерията от цветове не стихва. Кръглата маса модел РЕЧНИ ИСТОРИИ обединява около себе си различните по цвят и модел столове и кресла. Металната ѝ конструкция е умело интегрирана в сноп преплетени клони, увити здраво с конопени въжета, който създава илюзия за огнище – символ на семейното щастие.
 trapezna-masa-rechni-istorii


Дървеният плот от бял бор е обработен по специална технология така, че допълнително да се подчертае с цвят и релеф красивият му фладер .
trapezaria-kolorita

Три от столовете АРТЕМИДА са без подлакътници, изцяло тапицирани с дамаската, използвана в кухнята, а двете кресла АРТУР в зелено и бордо с изящни детайли допълват композицията. Краката на столовете и креслата са бели с ефект на състаряване в унисон с цвета на кухнята.
kreslo-artur

Нашите приятели и собственици на жилището останаха истински доволни от резултата. Екипът на КАЗА АРТ постигна  една уютна, романтична, наситена с много акценти визия, която със своя впечатляващ колорит безспорно ще създава всеки ден добро настроение и цветни емоции в дома на младото семейство.
"Много сме доволни, че Ви открихме случайно по време на един наш престой във вашия хотел. Не вярвахме, че съществуват толкова различни мебели и че могат да се съчетаят толкова добре повече от един стил в нашата кухня и трапезария"  
Цветелина и Иван,  Шумен, 28 юли 2014 г.

 еклетика, винтидж мебели, рисувана кухня, шарена кухня, шарени столове, кухня с остров, кухненски остров, кръгла маса, мебели тоскана, мебели орешака, бяла кухня 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация