Домът на символите

Заповядайте в новия дом на символите - домът на Вера и Ценко, сгушен в полите на Троянския Балкан.
Вера и Ценко се довериха на екипа на Каза Арт за цялостното интериорно решение на къщата им в Орешак. Интериорът е опит да се пресъздаде духа на многобройните пътешествия на двамата космополити . Пъстрите цветове в рисунките на вратичките на кухнята и холната маса, в  пачуорка както и русуваните символи по вратичките на гардеробите символизират срещите им с екзотични светове. Близостта с природата, земното усещане постигнахме с естествени материали - дърво, камък, обков от ковано желязо и стъкло. 


CasaArt111111

 

Интериорни решения от интериорно студио Каза Арт 

 

Пространствените решения донякъде са продиктувани от дадености като извивката на стълбищната площадка, от отворените преливащи се помещения, от каменната стена както и котела за вода в партерния етаж.

 

Дизайнът на камината повтаря извивката на стълбищната площадка и е вдъхновен от желанието на Вера и Ценко в интериорните решения да се вплетат символите на кръга и спиралата. Вихърът на огнената спирала, който преминава през огнището, събира в едно енергията на всички свещени места, които са посетили по време на техните странствания.

 MG 4337

Дизайн на парапети, вдъхновен от кръгли форми и носталгия към африканско бижу

 

Най-голямото предизвикателство беше дизайнът на парапетите. Целта ни беше да обвържем материалите от пода и мебелите, както и овалните форми, които взаимствахме от кръглите цилиндрични форми на камината и площадката. Колонките на парапета проектирахме и изработихме в бяло състарено - същия финишинг като на мебелите от дневната и кухнята. Малките цилиндри от естествен дъб са омаслени също в топъл кафяв нюанс. Наредени като малки бижута върху колонките на парапета, цилиндрите наподобяват наниз на африкански накити и закачливо разчупват праволинейните форми.  MG 4305 6 7 fused MG 4349

За подова настилка избрахме царицата сред подовите настилки - естественото дъбово дюшеме, натурално омаслено в топъл орехов нюанс. Насладата от тематичното обзавеждане нямаше да бъде пълна без този истински, неподправен, вечен и емоционален елемент-дървеното дюшеме. Усещането да чувствуваш под краката си енергията на истинското дърво е безценно.  

CasaArt-vera-cenko

Кухня, дивани и холна маса Каза Арт

Артистичните мебели-уникати от интериорната тема КАЗА АРТ създадохме с идеята да внесат вълшебен полъх във Вашия дом. Елегантните класически форми на мебелите обогатяваме с артистични елементи, пачуорк,  стъклопис и апликации  от керамика, текстил и антични реликви. Трапезарните и холни маси, шкафовете и скриновете от интериорната тема КАЗА АРТ на CASA ART INTERIOR от Орешак до Троян са създадени за хора с богато въображение. Смелите мебелни решения дефинират по нов начин атмосферата във вашата трапезария, хол или кухня, разкрепостяват духа и мисълта и канят на пътешествие в света на мечтите.vera 3

Интересна е историята на двамата собственици.

Вера учи и работи в един от най-добрите университети на света, реализира се в инвестмент сектора, в това число и на Wallstreet. Чаровната брюнетка усеща, че този начин на живот не я удовлетворява и решава да последва сърцето и любовта си. Женската интуиция я кара да се завърне от Лондон и Америка в България, където среща Ценко, летец в българска авиокомпания, духовен космополит, експериментатор и изследовател на отминали цивилизации. Двамата се влюбват в Кайлас. Във вихъра на тази връзка е заченато и детето на любовта им Айхама /в превод принцесата на любовта/.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Много сме благодарни на Биляна и Пламен за вниманието и усета към нашите желания с които подходиха. За това, че успяха да внесат емоциите от нашите пътешествия в дизайна на мебелите. Рисунките на мебелите, които специално сътвориха за нас с много усет за мирогледа ни създадоха нашата уникална домашна атмосфера. 
Високо ценим вниманието и търпението, с което ни обградиха във всеки един етап от проектиране на интериорния дизайн, изработка и монтаж на мебелите."

Вера и Ценко, 21 октомври 2014 г.
Детската стая на Айхама - покана в медитативния свят на източно азиатската символикаCasaArt-detski-mebeli-leglo

CasaArt-42 CasaArt-37

Цветовете на стените на стаята на Айхама се намират и в цветовете на рисунките на мебелите. Тук избрахме лилаво-розовите момичешки гами, на които слънчево жълтите пердета изпъкват в цялата си топла прелест. 

В стаята на Айхама в таблата на леглото намираме символа на единението-дордже. По таблите на вратите са изрисувани лотоси със медитативния символ ом, а скринът Каза Арт е цветна закачка, придаваща много слънчево усещане на стаята.

Спалнята на Вера и Ценко - покана в пъстрия цвят на африканската символика

vera123


DSC 6213 1

Ръчно рисуваните мебели от тема Екзотика  в спалнята на Вера и Ценко от CASA ART INTERIOR в  OРЕШАК до  TРОЯН  носят африканска религиозна символика. Интегрираните в мебелите цветни елементи носят настроение и канят на екзотични пътешествия. Всяка мебел е уникална в своя дизайн и се произвежда с много любов в нашата малка фабрика. Цветът на мебелите (светло или тъмнокафяво) зависи не от вида на дървото, а от това колко байц е използван при производството. Тъй като дозирането на количеството боя става на ръка, би могло да  има известна разлика в цвета на мебелите в сравнение с тези, които са показани в сайта.

 


Колекцията от мебели-уникати ЕКЗОТИКА създава  екзотика за  свободния дух, стремящ се към индивидуалност: Артистичните символи с полъха на мавърска култура, вплетени в „интернационален дизайн“, разкриват богати възможности да аранжирате артистично и индивидуално Вашия дом.


Шоурум на мебелите Каза Арт-Арт Хотел Каза Арт в Орешак до Троянски манастир

 

 

 

Всички мебели на Каза Арт Интериор можете да разгледате в едноименния шоурум на Каза Арт Интериор, артхотел Каза Арт – www.arthotel.bg. в Орешак, до Троянския манастир. Поради големия интерес към мебелите от Каза Арт е желателно да направите предварителна уговорка. Лице за контакт: Интериорен консултант Анелия Ранкова - Продажби. Тел.: 0877 092334 . Понеделник - Неделя /10.00 - 20.00 часа/ Имейл: anelia.rankovaТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

 

 

Интериорна консултация

 

Цените за цялостна интериорна консултация се изчисляват на квадратура и са строго индивидуални. Определят се от сложността и комплексността на проекта, степента на индивидуализация, транспортни разходи до обекта и т.н. Отправете конкретно запитване по имейл или не се притеснявайте да се свържете с нас, за да обсъдим всички Ваши въпроси, свързани с едно уникално, различно решение на Вашия дом, офис, хотел или ресторант! 

 

Лице за контакт: Интериорен консултант арх.Бранимира Славова - Интериорен & Мебелен Дизайн и Продажби. Тел.: 0879926758 . Понеделник - Неделя /10.00 - 20.00 часа/ Имейл: branimira.slavova@casaart.bg.

 

Възползвайте се от нашата специална промоция - нощувка подарък при поръчка на мебели в една от уникалните тематични стаи на артхотел Каза Арт в дните от неделя до петък. 

 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация