Романтика на Дунав

 

Цялостен интериорен дизайн за апартамент в Свищов

CASA ART стъпи за първи път в красивия дунавски град Свищов! Приятната ни задача бе да създадем мечтания дом на сем. Асенови! Семейството се довери напълно на нашия екип от специалисти, като избра услугата ни за цялостен интериорен дизайн.Начална точка в дизайна бе тяхното цветово решение за стените. Двойката изключително хареса многообразието от стилове, което предлага CASA ART. Именно затова заложихме на индивидуална концепция във всяка стая, създаваща различна атмосфера.

*Кухня по индивидуален дизайн

 За кухнята заложихме на нежния цвят „бял крем“, отделящ я като център на цялостната композиция, благодарение на контраста с тъмния под и стени в различни текстури. Преднамерена е закачката ни с чекмеджетата и рафтовете за вино, които приковават погледа върху живописната текстура на дъба. Праволинейните форми разчупихме с ретро аспиратора в овална форма, а ефирните му меки цветове отново ги обединяват в едно общо цяло. Красиви артистични дръжки се шарят върху таблените вратички, а колажът от цветни плочки внася провансалски чар.

 

*Столове Поезия, маса Поезия, бюфет и витрина Бела Каза

Масата за хранене и столовете са естествено визуално и функционално продължение на романтичната кухня. Столовете и маса Поезия на CASA ART със своята лекота и ефирност прекрасно допълват ретро бюфета Бела Каза. Овални облегалки, нежни извити форми и раирани дамаски ни пренасят в старите френски дворци. Фините силуети на мебелите внасят простор и лекота. Арх. Бранимира Колева с много любов и професионализъм ръчно надписва корнизите на бюфета и витрината с избрано мото от домакините, за да внесе късче сантименталност в дома.

Цветовете са спокойни - в земната гама, с ненатрапчиви акценти, създаващи атмосфера на уют и хармония. Аксесоарите също подбрахме с много внимание, за да допълнят стилово цялостното усещане за ретро романтизъм. Защото ние от CASA ART много добре знаем, че за създаването на завършена домашна атмосфера от голямо значение е дори и най-малкият детайл - от дюшемето до пердетата.

 

*Библиотека Геометрия, маса Геометрия, диван Бостън

Поантата в дневната е дървесината на дъба, а натуралната му природа се подчертава от пастелното зелено на стените. Хоризонтални и вертикални вратички, отворени пространства и метални рамки образуват многоликата същност на етажерка Геометрия, която стилово се допълва от едноименната холна масичка. Модерните им кубични обеми чертаят геометрични форми и превръщат предметите на домакините в картини, сякаш поставени в рамки. Отново отделихме внимание на всеки детайл - дръжките подбрахме специално за да кореспондират с металната конструкцията. Тапицериите избрахме в преливащи се спокойни тонове, като целта е да оставят поле за изява на мебелите.

 

Геометричните конфигурации се повтарят и при холна маса Геометрия, на която добавихме индустриален привкус .Нежният допир до дървесината, дължащ се на прецизната повърхностна обработка и покритие от био масло, контрастира на умишлено състарения метал.

 

*Гардероб по индивидуален дизайн

В спалнята основните визуални елементи са нюанси на лилавото, меки тонове на бежовото и масивна дървесина в натуралния й цвят. За визията на гардероба заложихме на хармоничната комбинация от цвят SAND и допълващи го елементи от дъб. Вратите разиграхме с цветни като картина табли за позитивно настроение. Многото пространства за съхранение предоставят на собствениците голям избор от чекмеджета, лост за дълги дрехи и рафтчета.

Автор Диана Иванова

Снимки Здравко Йончев

 

ретро кухня, състарена кухня, бяла кухня, ретро уреди, ретро аспиратор, кухня с бар, функционална кухня, шаби шик, чекмеджета, дъб, качествени мебели, кухня от масив, барплот, кръгла маса, бюфет, удобен диван, холна маса, етажерка за книги, гардероб, 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация