Изкуството да живееш цветно

"Заредени сме от цветовете в хотел Каза Арт и искаме да ги пренесем в дома си!" сподели симпатично семейство от Русе. Като редовни гости в бутиковия ни хотел те бяха запознати с различните ни колекции.

Мебелите в тематичния ни хотел Каза Арт са проектирани и изработени в нашата собствена работилница в Орешак. На тяхна база проектираме индивидуални мебелни решения за ценители на артистични интериори.

 

Кухня Авангард

Проектирахме кухнята за семейството с елементи от най-артистичните колекции на Каза Арт.

Г-образната кухня изработихме от масивна дървесина -  липа в нежен пясъчен нюанс и естествен рустикален дъб. Предизвикателството бе да приютим в нашия цветен и топъл универсум съществуващите иноксови хладилник и съдомиялна. Ергономията в кухнята е от голямо значение - долният ред на кухнята включва удобна ъглова кошница. Бутилиерата е позиционирана  умишлено  в дясно от мивката.

В нея еко-ориентираната домакиня съхранява био продукти, специални олиа и оцети за приготвяне на здравословни салати.

Основният визуален център е кухненския плот, благодарение на екзотичния жълт камък, който избрахме. Вече спрян от производство, заради това, че не се харесва на масовата публика!  Част от кухненския камък обърнахме и към гърба на кухнята, с което оформихме интересен контраст към останалата част на гърба. За горната ивица подбрахме игрива каменна облицовка. Със своите преливащи меки тонове тя обедини различните нюанси на вратичките, чекмеджетата и уредите в кухнята.

 

Витрините на кухнята са изрисувани в авангардни елементи върху  матово стъкло в цветовете на Каза Арт. Този път погледнахме на кухнята от един различен ъгъл – като място, което вечер може да има силно артистично присъствие! Осветени отвътре с ЛЕД осветление, създават една неописуема нова атмосфера, внасяща екстравагантност!

Цветните керамични дръжки на чекмедженцата за подправки закачливо допълват авангардните рисунки на витрините.

 

Добро утро свят! Цветно начало на деня! Тук семейството стартира своя ден с позитивен заряд и емоции и се връща отново с нетърпение и трепет в своя уникален, пъстър дом!

Масата Кубикус аранжирахме с тапицираните ни столове Андора. Кубичната маса внася топлината на дървесината, бликаща от изваяния от столетия фладер на старите дъбови греди. 

Кътът за хранене е микс от модерен и ретро стил с артистични цветни акценти. Трапезната маса Аура е олицетворение на концептуалните ни дизайни за мебели. Контрастите на днешното време въплътихме чрез студеното, леко стъкло и топло масивно дърво, мислените препратки към старо и ново, които носят двата материала,съчетани с хоризонталните и вертикални направления на плота и основата. Креслата Артур избрахме в петролено синьо и свежо зелено, за да кореспондират с витражите. Аксесоарите на домакините допълват мебелите, като внасят живот и характер на помещението.

 

Снимки Здравко Йончев

 

Кухня с жълт плот, кухня по проект, кухня от масив, дъб, рисувани стъкла, малки чекмеджета, рафтове за вино, артистични мебели, дъбова маса, маса за хранене, маса от стъкло, стъклен плот, кресло за хранене, удобни столове, 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация