Домът на светлината

 

Домът на светлината

Архитектурни и мебелни фантазии с дъх на море

IMG 0336

Casa Art Interior с удоволствие ви каним да се насладите на един вдъхновяващ модерен дом на красивия Варненски бряг!

IMG 0341

Наши домакини са семейство Момчилови, които се довериха на Casa Art Interior за цялостно обзавеждане на чисто новата им къща в престижен Варненски квартал.

IMG 0347 HDR

Пълно единство и хармония на материали ни посрещат още с влизането в просторното входно пространство.

Мебелите от колекция Арт Винтидж внасят индивидуалност  и артистичност с колаж от дървесини и състарено желязо. Детайлите на дръжките и закачалките приковават погледите.

IMG 0359 HDR

IMG 0374 HDR

Неусетно влизаме в пространството на кухнята – царството на домакинята! В тази кокетна кухня с остров има всички необходими удобства– миялна машина, кош за отпадъци под мивката, бутилиера до фурната, чекмеджета с различни дълбочини.

Млечно белите нюанси и канелени цветове на дъбовата дървесина ни подканят към кулинарно творчество! 

IMG 0457

 Кухненският остров е мястото, където разположихме котлоните със свободно стоящ аспиратор над тях. В острова нестандартно съчетахме модерни форми на плота и краката с класически профили по вратичките. Подсилихме контраста и цветово.

IMG 0380 HDR

 Погрижихме се и за най-малките детайли – специално подбран микс от дръжки в състарено сребро и черен камък.

IMG 0392

 По желание на домакините разположихме мивката под дълъг лентов прозорец с прекрасна гледка към градината.

 

IMG 0383 HDR

Над прозореца се простира композиция от горни шкафове, отворени ниши с рафтове и закачливи чекмедженца, а под шкафовете - лед осветление.

IMG 0386

В светлото пространство на трапезарията разположихме маса с неподвижна основа, облечена в камък. Масивният плот от дъб повтаря дизайна на островния плот.

IMG 0353 HDR

IMG 0395 HDR

 Аква Клийн текстилите в пастелни тонове, с които тапицирахме столовете Андора и креслата Артур,  имат нежно и топло излъчване.

Индивидуално проектирания винен шкаф Дионис прави компания на един забележителен акцент - живото дърво, посадено между дневната и трапезарията. Внимателно подбрахме пердетата и корнизите, за да оформим цялостно трапезарния кът.

IMG 0413 HDR

Дневното пространство обзаведохме в модерен индустриален стил. Съчетахме нашите любими колекции АРТВИНТИДЖ и Геометрия. Комфортният ъглов диван Бостън разположихме свободно в пространството. Тъмно сивата тапицерия контрастира на светлия дъбов под.

IMG 0428 HDR

До облицованата с камък камина сгушихме уютен кът за четене. Сивите и кафявите нюанси преобладават. Розовото е за акцент.

 

Стаята за гости обзаведохме с мебели от носталгичната ни колекция Клеопатра. Специално проектирахме гардероб за оставената ниша. Усещането е за спокойствие с дъх на мента и море.

IMG 0474 HDR

IMG 0477 HDR

Качваме се по масивните дървени стъпала на модерната вътрешна стълба, за да ви покажем детските стаи и родителската спалня на втория етаж.

IMG 0462 HDR

IMG 0498 HDR

Стаята на големия син Васил е с разчупени очертания. Гардеробът Биолукс от омаслена иглолистна и дъбова дървесини ни грабва още от вратата с микса от цветове и фладери.

IMG 0515

Дръжките от състарен метал са в индустриален стил.

IMG 0504 HDR

Обзавеждането в дневната част на стаята е семпло, но много ефектно. Масата пред кожения диван е съставена от четири модула на колелца, които могат да служат и за сядане. Играта на контрасти между материали и цветове е оригинално дизайнерско решение на Каза Арт.

IMG 0486 HDR

Необичайното легло представлява матрак върху специално изграден подиум с чекмеджета, отделен от останалата част на стаята със ивица от стъклен под.

Влизаме в другата детска стая - морското царство на малкия син Давид.

IMG 0540 HDR

IMG 0549 HDR

Мебелите са в бяло с ефект на състаряване. Акцентите са от зебло и дръжки от въже в комбинация с ярко червено и морско синьо.

IMG 0552

Леглото е с чекмедже, в което има допълнителен матрак, предвиден специално за приятели.

IMG 0553

Раклата за съкровища е неизменна част от морския пейзаж.

IMG 0554

Заслугата за избора на декорациите и аксесоарите е изцяло на мама и татко!

IMG 0627

Щастливи сме да създадем интериор достоен за един истински малък капитан!

Ефектен вход ни води към родителската спалня.

IMG 0585 HDR

Зад ажурни липови врати скрихме мокрото помещение.

IMG 0601 HDR

Тоалетка с огледало Медитация кокетно заемат мястото между вратите на спалнята и банята към нея.

Пред нас се разкрива спалня МЕДИТАЦИЯ  в истинския си блясък

IMG 0564 HDR

Разкошни декорации по стените и ръчно рисувани символи по мебелите в магическа симбиоза! Омаслените повърхности носят натурална топлина при допир.

IMG 0594

IMG 0570 HDR

Мебелите в специално проектирания дрешник са от масивна липова дървесина с лаково покритие на водна основа.  Чекмеджета с пълно изтегляне осигуряват максимално добър достъп до вещите. 

IMG 0646

Морски поздрав от покривната тераса за романтични и приятелски събирания!

IMG 0649

Щастливи сме с благодарност да споделим думите, които семейство Момчилови отправиха към нас - Екипа на Каза Арт :

„Сърдечно ви благодарим за всичко, което направихте за нас!

Оказва се доста трудно да опиша с няколко изречения цялата емоция, която изживяваме в новия ни дом. Извървяхме дълъг път, докато постигнем този резултат. Минахме през много трудности и изпитания, търсихме, лутахме се, провокирахме се, бързахме да превърнем нашата мечта в реалност и тогава някак си съвсем естествено ви срещнахме.

Благодарим ви, че взехте нашите идеи присърце, че усетихте духа ни, че видяхте домът ни през нашите очи, че се включихте с безценните си идеи и опит и създадохте  най-прекрасните мебели за нас. От самото начало усетихме топлото, лично, приятелско отношение, с което ни посрещнахте. Видяхме приятната творческа обстановка, в която работите, отношението ви към детайла и желанието ви да създавате уникални, артистични и одухотворени мебели. Предложихте ни гостоприемство и ни очаровахте с професионализма си на всеки един етап от вашата работа!

Благодарим ви за топлината и уюта, който внесохте в нашия дом! Усещането да сме си у дома е единствено и неповторимо!


Поздрави и целувки

Сем. Момчилови“ 

 

 

 

 

 

Ключови думи: интериор, интериорен дизайн, Варна, проектиране, мебели от масив, мебели по поръчка, мебели Варна, интериорно студио, проект за къща, 3D проект, детска стая, детска стая от масив, спалня, кухня, кухня с остров, дневна, маса за хранене, столове

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация