Фантазии от масив

Младо семейство банкери се обърна към екипа на Каза Арт Интериор за обзавеждане на новия им дом, сгушен в полите на Витоша. Откриват ни в интернет и очаровани от нашите артистични винтидж колекции, желаят да проектираме мебели, които да допълнят съществуващия интериор.

Посещаваме домакините на място, за да се вдъхновим от атмосферата в къщата– масивни дъбови подове, естествени каменни облицовки, декоративни мазилки в топли цветове и сиви нюанси, дървени греди по таваните, а съществуващите кухненски мебели са в рустикален стил.

Fantazii Ot Masiv 7

За входното пространство проектираме мебели от масивна дъбова дървесина с рустикален фладер и състарено желязо. Композицията от високи шкафове за обувки, конзола и огледало с широка рамка над нея съобразяваме с размерите на коридора и съществуващото отоплително тяло.

Fantazii Ot Masiv 18

Fantazii Ot Masiv 16

Влизаме в трапезарията. Там разполагаме маса Геометрия с внушителни размери, изработена от масивен, рустикален дъб. Около нея подреждаме 10 стола Дионис с мека едноцветна тапицерия в тон с нюансите на каменната облицовка.

Fantazii Ot Masiv 14

Дъбов скрин с метални рамки заема своето важно място в комбинация с голям телевизор.  Обръщаме специално внимание на дизайнерските акценти -  винтидж дръжки от желязо.

Fantazii Ot Masiv 15

Дневното пространство е разделено от трапезарията на две зони. В подчертания с подиум дневен кът отляво разполагаме удобен диван Бостън с екстра големи размери за повече комфорт.

Fantazii Ot Masiv 3

 Тапицериите са в сиво и крем. Открояват се декоративните възглавнички с уникална пачуърк дамаска от специално подбрани тъкани и цветове. 

Fantazii Ot Masiv 12

Пред дивана своето място заема емблематичната ни ниска маса АРТВИНТИДЖ във вариант с дъбови крака. На стената зад дивана подреждаме раздвижена композиция от дъбови кубични модули за книги и ценни сувенири от далечни пътувания.

Другият кът е между трапезарията и кухнята. Там е мястото за задушевни разговори на по чаша вино в приятелска компания. 

Fantazii Ot Masiv 13

Два фотьойла ЛЕГЕНДА от вековни дъбови греди с тапицерия пачуърк уникат в комбинация с малка маса Легенда ни канят неустоимо да споделим вълшебния домашен уют.

Fantazii Ot Masiv 10

Fantazii Ot Masiv 4

Качваме се на втория етаж, където е разположена спалнята. Царствено голямо легло, нощни шкафчета, тоалетка и работен кът от мебелната ни колекция Антични мигове в бяло състарено и злато се открояват на златистокафявите стени и перлен таван. Кръглият елемент на тавана интерпретираме в завесите. Усещането е за античен разкош!

Fantazii Ot Masiv 21

Fantazii Ot Masiv 22

Fantazii Ot Masiv 20

Fantazii Ot Masiv 9

По желание на собственика специално изработваме барстолчета от вековни дъбови греди пред каменния бар на съществуващата кухня в рустикален стил. 

Fantazii Ot Masiv 8

Завършваме с усмивка и този проект, защото знаем, че сме вложили цялото си желание и творческа енергия да внесем с нашите неповторими мебели топлина и уют в този красив дом!

Снимки Здравко Йончев

 

Мебели от масив, интериорен дизайн, мебели от дъб, дъбови мебели, еко мебели, мебели с метал, винтидж мебели, мебели от старо дърво, интериорен дизайн, дизайн на къща, интериор, проектиране, 

 

 

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация