Морска лекота

Морска Лекота! Такова чувство изпитва човек, когато прекрачи прага на къщата на симпатичното семейство Иванови. Замислена първоначално като място за прекарване на уикенди, къщата се превръща в постоянен дом за двамата любители на морето, риболова и прекрасните морски пейзажи. Построена директно на едно романтично, малко заливче на южното ни Черноморие, къщата пленява с високите си тавани, преливащите едно в друго пространства- всички те с невероятна гледка към морето. Безкрайната светлина и нежната игра на цветове в интериора засилват и подчертават прекрасната атмосфера на лекота и безгрижие. 

Мебелите на Каза Арт се интегрират във въздушния интериор и придават нотка на индивидуалност и артистизъм.

 

ТРАПЕЗАРИЯ

Трапезарията е разположена пред големия прозорец с директен изглед към морето. Дизайнът на мебелите за трапезария в стил винтидж на Каза Арт се вписва хармонично в ефирно-нежната обстановка и кани на дълги вечери с чаша вино и кулинарни деликатеси, приготвени от собственичката.

Трапезарията е разположена пред големия прозорец с директен изглед към морето. Дизайнът на мебелите за трапезария в стил винтидж на Каза Арт се вписва хармонично в ефирно-нежната обстановка и кани на дълги вечери с чаша вино и кулинарни деликатеси, приготвени от собственичката.

Кресло Артур се отличава с аристократичното си излъчване. Заоблените форми на гърба и подлакътниците подсигуряват изключително удобство. Немската тапицерия с носталгични печати е изработена от 100% естествен памук. Креслото пленява с нежна мекота и перфектна изработка на детайлите – истински шедьовър на занаятчийското умение и любовта към детайла на мебелите от Каза Арт Интериор от Орешак, до Троянски манастир.

Шкаф за вино Дионис, Бюфет Артемида и ТВ скрин Дионис – мебели за трапезария, аранжирани по дългата стена.

Винена култура за ценители! Елегантния винен шкаф Дионис е една истинска наслада за любителите на божествената напитка с неговите рафтове за показ на избрани селекции, с каналите за подредба на красиви чаши, с интегрирания поднос и горните кошници за съхранение на ядки, сушени плодве и други деликатеси. Дългото чекмедже, тапицирано в дамаската на креслото Артур, с дръжка от въже е предвидено за съхранение на салфетки, отварачка за вино. Интегрирания решетъчен поднос по средата позволява  много бързо да се изнесе на терасата или на дневната любимото вино, чашите и другите аксесоари за вино.

Бюфетът от масивно дърво Артемида е приказно носталгичен, невероятно богат на форми и материали и с малките си закачливи чекмедженца и кошници изключително функционален и практичен. Дамаската на креслата Артур като препратка и обобшаващ знак е интегрирана в долния ред чекмеджета на бюфета. Това е един уникален ефект и нов специалитет в дизайн развитието на мебелите на Каза Арт от колекциите Артемида и Дионис.

Скрин Дионис с праволинейния си дизайн, играта на материалите и с функцията си на ТВ мебел, обединява трапезария, кухня и дневна в едно. Освен за аражиране на аксесоари, средният отворен рафт може да се използва като етажерка за книги, списания, семейни албуми и стоящи рамки за снимки.

Колекцията Дионис представлява една симбиоза от модерни форми с вплетени структурирани елементи от истинско дърво, дръжки от въжета, месинг и ковано желязо и интегрирани текстили за по-уютно излъчване.

 

КУХНЯ

ДИЗАЙН 
Кухнята на сем. Иванови е проектирана така, че да се впише в интериора, същевременно да осигури   максимално удобство и  най-вече да устоява на суровите климатични условия на брега на морето. Благодарение на многогодишния си опит и познания екипът на Каза Арт умело преодолява опасността от изкривяване на вратичките и деформиране на челата на чекмеджетата. Декоративните дървени решетки на вратичките не само разрешават климатичните предизвикателства, но и придават осезаема лекота и фееричност на цялата кухня. Артистизмът и уникалността  като отличителни черти на кухните на Каза Арт, тук отново са постигнати с перфектния подбор на различните цветове и обработка на финиша - бяло състарено, антично сиво и изваден фладер в кафяво-сива гама като контраст. Ъглите на вратичките и чекмеджетата са протрити, така че да се вижда естественото дърво, което придава един истински, неподправен усет в цялата кухня. Индивидуално създадените нюанси се вписват в цветовата гама на целия интериор и останали мебели и са част от специалния сервиз (обслужване), който Каза Арт предлага за клиентите си.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Просторната четириъглова кухня е удобна със своя голям работен плот от гранит. Глухите пространства са усвоени оптимално с ъглови въртящи кошници. Мивката е разположена под прозореца, което осигурява  достатъчно дневна светлина и изглед към зеленчуковата градина на домакинята. На еднакво ниво с долните шкафове е обособен остров с удобни вратички, който маркира кухнеската част и обединява кухнята с дневната и трапезарията. Двата стола са индивидуално изработени и са любимото място на децата на собственците, докато мама проготвя вкусни ястия. Механизмите са с удобно пълно изтегляне и плавно прибиране. Шкафчетата и чекмеджетата на кухята са внимателно и детайлно проектирани според специфичните нужди на собствениците.

ДНЕВНА

В дневната са разположени два емблематични пачуърк триместни дивани Каза Арт в пъстри, освежаващи цветове. Артистичните дивани внасят акцент в пространството и с дървените си конструкции в състарено бяло с протрити ефекти по ръбовете, кореспондират на останалите винтидж мебели. Практични, удобни и вечни са диваните от масивно дърво със свалящи се тапицерии. Универсални както за вътрешен, така и за външен интериор, диваните Каза Арт са прекрасен избор за дневната , която прелива плавно към външната тераса на къщата. Двата дивана предоставят възможност за лесно преаранжиране на дневната.  

 

КОРИДОР

В просторния коридор гостите посреща забележителното портманто Дионис . Дизайнът е различен – освежаващ. Отличава се с раздвижени форми, различни цветове, разчупени обеми. Портмантото е удобно и функтионално със своите сектори за палта, обувки, с външните си закачалки и големите огледала. Светлия цвят на корпусите, решетъчните врати и кошниците за дребни аксесоари и предмети придават типичната лекота и елегантност, характерни за морската къща.

 

СПАЛНЯ ЗА ГОСТИ

Спалнята за гости с директен достъп до терасата и уникален изглед към морето е изпълнена в изчистен кубичен дизайн. В гардероба, тоалетката, нощните шкафчета и ТВ шкафа от серия Сан Тропе са композирани два цвята – елегантно сиво-бежово и топло шоколадово кафяво, което кореспондира с плочките, имитиращи орехов паркет.

 

Леглото Диего е тапицирано с екокожа в цвят екрю.

 

СПАЛНЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ - МИС МЕРИЛИН

Спалнята на родителите е един оазис за почивка, релакс, любов и хармония. Цветовете на стените са загадъчни и екстравагантни -нежно сребристо и зареждащо виолетово на стената към таблата.

Леглото МИС МЕРИЛИН е разположено с директен поглед към морето. Дизайнът на таблата на леглото е артистичен със своята композиция от тапицирани правоъгълници и квадрати, в пасваща към интериора гама.

В таблата от масивно дърво са вградени две рафтчета, които изпълняват функцията на нощни шкафчета. В стаята на любовта неотменно присъства като реплика на Климт - Целувката .

Тоалетката МИС МЕРИЛИН, в изчистени кубични форми е лишена от стандартните чекмеджета. За различните дамски аксесоари и бижута екипът на Каза Арт проектира тоалетката с подвижни кошници, за оптимално използване на пространството и за да могат кошниците да се изваждат и да се пренасят свободно до банята или другаде.

 

СПАЛНЯТА на ДЪЩЕРЯТА - МАДАМ БИЖУ

Спалнята на дъщерята е истинско бижу в цялата къща със своите нестандартни мебели в ярки цветове и апликации от кожи и керамични дръжки.
Таблата на леглото МАДАМ БИЖУ е от масивно дърво в антично бяло, композирано в правоъгълници и квадрати от екокожа. 

Екипът на Каза Арт подбра цветовете, пасващи на керамичните дръжки на мебелите - в съзвучие с цялостния интериорен дизайн на стаята.

В таблите на тоалетката МАДАМ БИЖУ са интегрирани екокожите в свежи цветове. Чекмеджетата са с плавно изтегляне и затваряне. Керамичните дръжки развселяват и обогатяват дизайна на тоалетката.

ТВ-скрина МАДАМ БИЖУ е различен със своите раздвижени чекмеджета и вратички и предоставя достатъчно място съхранение на бельо, чорапи, потничета, тениски, шалове и колани.
В дъното на стаята е оформен уютен кът за неочаквани гости или за осамотяване с любима книга в ръка. Двете елегантни кресла Нова Визия се отличават с индивидуално разработената от Каза Арт тапицерия от различни ленти. Конструкцията и краката на креслото Нова Визия са от истински масивен орех.

Кръглата холна масичка от орех БИОЛУКС внася контраст към останалите кубични мебели и представлява едно истинско бижу с натуралната красота на фладера на ореховото дърво. Омаслената повърхност на холната масичка БИОЛУКС на Каза Арт засилва автентичното излъчване и подчертава красотата на една от най-ценните широколистни европейски дървесини.

 

СПАЛНЯТА НА СИНА - МОРСКИ ИМПРЕСИИ

Морето e чувство, морето е усещане, морето е сила и свобода. Мебелите МОРСКИ ИМПРЕСИИ, представени в стаята на момчето символизират по най -убедителен начин атмосферата на морската къща.

 

Морските импресии се опитахме да постигнем с морското синьо на корпусите, с мидите и конопените материали, които вградихме в мебелите от тази вълнуваща интериорна колекция.

Било то като единична мебел, било то в комбинация с други модели, или като цялостно обзавеждане -  мебелите от тема Морски импресии винаги създават слънчеви, положителни емоции в спалня, дневна или коридор.

Всички мебели на Каза Арт Интериор можете да разгледате в едноименния шоурум на Каза Арт Интериор, артхотел Каза Арт – www.arthotel.bg. в Орешак, до Троянския манастир. Поради големия интерес към мебелите от Каза Арт е желателно да направите предварителна уговорка. Лице за контакт: Интериорен консултант Биляна Милушева - Дизайн и Продажби. Тел.: 0879 926 758 . Понеделник - Неделя /10.00 - 20.00 часа/ Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

ШОУРУМ СОФИЯ

жк. "Южен парк",
ул. Епископ Протоген 53
/в близост до хотел Маринела/
0877 092 329
interior@casaart.bg

АРТ ХОТЕЛ И ШОУРУМ ОРЕШАК

с. Орешак /до Троянски манастир/
ул. "Стара планина" 44
0877 092 330
0879 926 722
interior@casaart.bg

www.arthotel.bg

ШОУРУМ ВАРНА

ул. "Цариброд" 33
/до ЖП гара/
мострена зала "Джия"
0876 875 001
interior@casaart.bg

© 2017-2019 Casa Art. All Rights Reserved.

Навигация