Къде мога да разгледам мебелите?

Мебелите на КАЗА АРТ можете да разгледате в едноименния шоурум на арт хотел КАЗА АРТ в с.Орешак до Троянски манастир. Заповядайте и в нашите шоуруми в гр. София ул.Епископ Протоген 53/кв. Южен парк/ или гр. Варна, ул. „Архимандрит Филарет“ 10

Контакти - Шоуруми
Какво е работното ви време?

Работното време за индивидуалната интериорната консултация е гъвкаво-обадете се и заедно ще намерим подходящ час, в който на спокойствие да обсъдим Вашите мебелни мечти.

Аз имам по-голям проект. Ще дойдете ли на място?

Ако е невъзможно да ни посетите, тогава провеждаме с Вас телефонна консултация. При по-големи проекти Ви посещаваме на място.

Как да поръчам мебели при вас?

Мебелите от всички колекции на Каза Арт Интериор можете да поръчате в желания от вас материал, цвят и вид на повърхностната обработка през нашия онлайн сайт, по имейл, по телефон или директно при нас. При поръчка получавате подробно потвърждение с всички параметри на Вашата поръчка. Допълнително, ако желаете, подписваме и договор.

Как се плащат мебелите?

При поръчка се заплаща в зависимост от обема на поръчката капаро в размер от 30% до 50%, останалата сума се доплаща до 2 дни преди доставка. При онлайн поръчки е възможно да бъде заплатена цялата сума. При по-големи поръчки е възможно изработката и съответно заплащането да се извършва на етапи.

Колко време трае изработването на моите мебели?

Изработката на мебелите трае от 6 и 10 седмици. Ако поръчката търпи промени, то тогава срокът на изработка се увеличава.

Давате ли гаранция?

Гаранцията, която даваме, обхваща изкривяване на врати и плотове на маси, както и разцепване.

Изработвате ли мебели по мой проект?

Изрботваме мебели по проект на клиента, когато мебелите са с подобен дизайн на мебелите от колекциите на Каза Арт.

Доставяте ли мебелите?

Доставката и монтажа калкулираме индивидуално в зависимост от разстоянието от Орешак и от размера на поръчката Ви.

Как да взема размери за кухня?

За изработката на кухни и вградени гардероби, взимаме размери на място – бързо, точно, професионално. Наш дългогодишен консултант – монтажник Ви съветва по отношение на избраните разпределения и ако се налага, променя проекта.

Работите ли с ПДЧ?

Корпусите на кухните и вградените гардероби изработваме както от масив, така и от ПДЧ, което олекотява бюджета Ви.

Kaк да избера подходящото дърво?

Това е може би най-трудният от всички въпроси при покупката на мебели. В повечето случаи в непосредствена близост стоят други мебели в различни цветове. Освен това рядко си поръчваме всички мебели наведнъж, така че да можем да съчетаем цветовете още в началото. Така че винаги стои въпросът: кое дърво пасва на мебелите, които вече имам? Тъй като тук не става дума за твърди правила, а е въпрос на вкус, решението вземате Вие, но ние можем да Ви дадем някои съвети, които да улеснят Вашето решение.

Еднаквите дървесини винаги си подхождат:

Дори когато цветът на два типа дърво от дъб значително се различават, винаги бихте могли с успех да ги съчетаете. Това важи и за всички други видове дървесина.

Червено с червено и кафяво с кафяво:

Цветовете на дървото се отличават основно в две насоки: червеникава дървесина ( като бук, череша, червен дъб, елша) и кафяво-жълтеникава дървесина (като дъб, орех, бреза). Има и неутрална дървесина като клен, която изглежда добре и в двата цветови спектъра, но и за това има тенденции, които са препоръчителни (тук: кафяво/жълтеникаво).

Koнтрастите могат да бъдат атрактивни:

Когато поставите тъмно дърво в помещение със светли тонове, подчертавате дървесината на мебелите. И обратно – едно светло легло изглежда фантастично на тъмен паркет. Едно дърво с по-изразена окраска изпъква истински, когато е в близост до дърво с по-еднотипна окраска, в една обстановка, богата на цветове, една хомогенна повърхност внася необходимото спокойствие.

- Натурално или байцвано?

Ние сме фенове на дървото – и харесваме дървото в естествения му цвят. Предлагаме и богата колекция от артистични и авторски байцове. Заедно с Вас избираме най-подходящия тон.

- Твърде меко?

Всички видове дървесини са подходящи за ежедневието, но и при най-твърдото дърво може да сте сигурни, че децата ще намерят нещо още по-твърдо. Но това не е проблем, защото почти няма повреда, която да не може да бъде отстранена с малко желание (виж: Указания за поддръжка)

Гладка или структурирана повърхност?

Повърхностите могат да бъдат гладки или структурирани с вплетени артистични нюанси и състарени ефекти. Препоръчваме структурирани и омаслени повърхности при широколистната дървесина, което й придава благороден характер и я прави по-малко уязвима за наранявания.

Общи указания

Маслото, използвано за обработка на Вашите мебели, се отличава с устойчивост на замърсяване, влага и промяна на температурата. Въпреки това при масивната, естествено обработена дървесина трябва да внимавате за следното:

  • При влажни помещения проветрявайте редовно.
  • Прекалено сухият въздух също допринася за деформация на частите от масивно дърво.
  • Остри предмети не бива да се поставят на повърхности от масивно дърво.
  • Избягвайте употребата на драскащи почистващи препарати.

Kaк да се грижа за дървото?

Уникалното и красивото на масивното дърво е това, че всяко парче, което обработваме има различен облик на своя растеж и структура. Сраствания, клони и чепове говорят за естествеността на дървото. Всеки мебел е уникат.

Почистване

Нормалната грижа и почистване стават със суха кърпа за прах. При по-упорити замърсявания повърхността може да бъде забърсана с влажна кърпа. Внимание! В никакъв случай не използвайте агресивни почистващи препарати!

Байцваните лакирани повърхности могат при необходимост да се почистят с препарат за полиране на мебели. За третираните с биомасло, намазани с парафин или лакирани мебели използвайте препарат на водна основа, без разтворител.
При леки замърсявания на повърхността на омаслени повърхности като петна от вода и др., те се шлифоват повторно и отново се обработват ( виж „Поправка на повредени места“)

Повторно третиране с масло

Третираните с масло дървени повърхности трябва редовно да се обработват . Eдна третирана с масло повърхност се износва с течение на времето в следствие на механични и физични фактори.Чрез редовно освежаване и постоянна грижа повърхността получава своята дълготрайна защита.

Препоръчваме масата да се третира с масло още 1-2 пъти през първия месец. Този процес трябва през първата година да бъде повтарян 1-2 пъти на 3 месеца, от втората година третирането с масло трябва да е 1 път на 3 месеца. От третата година едно освежаване на повърхността годишно е достатъчно. Не е възможно да прекалите с третирането с масло – щом маслото попие равномерно в повърхността на масата, напоява масата и пази дървото от вътре.
За третирането с масло, излейте малко от него на кърпа и натрийте равномерно с малко натиск върху повърхността.Оставете маслото да попие около 15-20 минути и полирайте повърхността със суха кърпа с гладка структура. Проверете дали има мазни петна след четвърт час и ги полирайте още веднъж с кърпата.

При третиране само на едно място не е нужно да обработвате цялата маса. След като нанесете маслото разпънете кърпата равномерно по посока на дървесните влакна върху третираното място, за да изтриете остатъка.

Внимание: Парцали, напоени с масло, полиращи кърпи и хартия трябва непосредствено след употреба да бъдат накиснати с вода и да се окачат на открито, иначе е възможно да се самозапалят.

Съвети за вдлъбнатини и драскотини

1. Шлифовайте внимателно по цялата повърхност и по посока на дървесните влакна (Шкура – размер 400-600).
2. Поставете влажна кърпа върху вдлъбнатината и с ютия (на средна степен) гладете през кърпата повреденото място.

Моля внимавайте: Кърпата трябва да е достатъчно влажна и ютията не трябва да има пряк контакт с дървото, тъй като дървото ще изгори. Затова обработвайте само повреденото място с кърпата и ютията, а не засягайте здравото дърво. Влажната пара попива в дървото чрез гладенето. По този начин дървото „сълзи” и вдлъбнатините изчезват.

3. Щом повреденото място се изглади и изсъхне (изчакайте няколко минути), шлифовайте внимателно (Шкурка 400-600) и обработете с био масло.

Байцвани повърхности

Байцваните повърхности биват защитени при производството, за да не се изтрива боята. Заедно с цвета се придава и добра защита от влияние на околната среда и това дърво не изисква толкова грижи както една естествена, необработена маса.

При нужда може да третирате байцваните повърхности с полиращ препарат за мебели. Като полиращ препарат за мебели препоръчваме Renuwell Möbelregenerator, средство на водна основа без разредител за повърхности третирани с био масло, парафин и лак.

Моля не използвайте в никакъв случай агресивни и разтварящи мазнина препарати.След почистване с различни препарати като напр. Meister Proper, Pril, Essigessenz, на повърхността се появяват петна и наранявания. Ако защитният слой веднъж се повреди, почистването с вода или разляти течности носи негативни последствия . Течността навлиза в дървото и в защитния слой се образуват мехурчета. Моля внимавайте, че в такъв случай не носим отговорност .

Лакирани повърхности

При лакирани повърхности защитата при излизане от производство е оптимална. От самото начало може да използвате мебелите без допълнителни грижи, обработка в смисъла на освежаване на лака не е необходима.

Трябва да се внимава, защото при механично увреждане целостта на лака се разрушава и по този начин не се дава цялостна защита на дървото. При следващо бърсане с влажна кърпа може да навлезе влага в дървото. Дървото набъбва и лакът се лющи. Освен това вдлъбнатини и драскотини не могат да се поправят.

При нужда лакираните повърхности както и байцваните могат да бъдат почистени и освежени с подходящ препарат.

Поправяне на повредени места на третирани с масло и не байцвани повърхности (Шлифоване и повторно третиране с масло)

Замърсени места на третираните с масло повърхности като петна от вода, дупки и т.н. се изтъркват леко с фина шкурка (размер 320 – 400) по посока на дървесните влакна и внимателно се почистват от праха. По-големи замърсявания, които са проникнали през масления слой, трябва да се изшлайфат внимателно с шкура (240 – 320), равномерно по посока на дървените влакна. След това третирайте обработените места с масло/ вакса.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ПРИ МОНТИРАНЕ НА ДЮШЕМЕ

1. Дюшемето да се аклиматизира поне 2 седмици в помещението преди да почне да се лепи.
2. Решаващо важно е пода да бъде 100% изравнен и 100% сух преди да се почне с лепенето.
3. При слагането на первази внимавайте много за криви стени. Ако са криви стените, се образуват грозни дупки.

4. Поискайте на преходите да Ви сложат дървени малки лайстнички, а не грозни алуминиеви преходи.
5. По-елегантно е первазите да се режат и снаждат под 45%.
6. Сравнете цвета на кита, който ще ползват монтажниците, за да избегнете разминавания в нюансите.